Menu

Spela in din musikvideo med en iPhone

Älskar du sång, dans och teater så har du troligtvis drömt om att få spela in en egen musikvideo. Skapar du egen musik så är det dessutom nästintill nödvändigt att göra videos för att locka en större publik. På streamingplattformar som YouTube och Apple Music kan en kreativ musikvideo göra att lyssnarna stannar en extra stund på din artistsida, vilket är guld värt om du är seriös med din musik.

Att spela in en musikvideo behöver inte kosta särskilt mycket. Faktum är att du kommer långt med en begagnad iphone 11 pro max vars filmkamera har en enormt bra kvalitet. Det som är så skönt med att göra en musikvideo är att allt ljud redan är inspelat i musikstudion. Med andra ord behöver du inte lägga en massa pengar på ljudutrustning, som du tyvärr är tvungen till om du spelar in en vanlig spelfilm. Vad musikvideons budget hamnar på beror helt och hållet på vad du vill göra för typ av video. Vill du skapa en konstnärlig video med dig själv som enda dansare/skådespelare så har du allt du behöver i din iPhone 11 pro max. Redigerar videon gör du enklast med gratisprogrammet Apple iMovie. Har du däremot tänkt att anställa en grupp dansare eller skådespelare så blir naturligtvis kostnaden därefter, men i bästa fall kanske du hittar danssugna människor inom bekantskapskretsen eller på någon utbildning du går?

Saker att tänka på inför musikvideoinspelningen

När du väl har bestämt din budget så är det dags att tänka lite närmare på vad du vill säga med din musikvideo. Vill du göra en drömsk, konstnärlig film eller en medryckande popvideo? Oavsett vad ditt mål är så är det enormt viktigt att du anlitar folk som är inne på samma spår och har samma vision som du har. Har människorna i filmteamet alltför olika tyck och smak så blir det kaos, och så är det alltid oavsett om det rör sig om en professionell musikvideo eller ett kompisprojekt. En god idé kan vara att visa dina medarbetare några sekvenser från musikvideos eller dansfilmer som inspirerat dig. När ni är på det klara med vad ni vill skapa så bör ni se till att ha gott om tid och hitta bra inspelningsplatser där ni inte blir störda. Tänk också på att ta många tagningar så ni har en hel del att välja mellan vid redigeringen.