Menu

Underhållning för barnkalaset

Ett party är inte alltid ett party. Vissa kalas skiljer sig från andra, och det är stor skillnad på ett födelsedagsfirande för en sjuåring och en blöt kräftskiva. Det gäller inte bara tid på dygnet och vad man förtär, utan också vilken typ av underhållning som passar på respektive tillställning. Men vi börjar från början – med själva inramningen för barnens party.

Dekorationer

Att dekorera bra inför ett barnkalas är av betydligt större vikt än om det är en fest för vuxna. Om du eller barnet har valt ett speciellt tema för ert party blir saken ganska enkel. Men om festen saknar tema, alltså om det handlar om ett vanligt kalas, kan det bli en större utmaning. Men en stund i en välsorterad butik med partytillbehör kan i regel ge inspiration. Börja med girlanger i överflöd och fortsätt sedan med att täcka så mycket av väggarna du kan med ballonger. Tårtljus och isfacklor är också heta tips, men se till att de hanteras av de vuxna.

Fiskdammen

En klassisk fiskdamm är lika given på ett barnkalas som födelsedagsbarnet själv. Det är ganska enkelt att ordna med denna aktivitet helt på egen hand med det som finns i huset. Men allra lättast är att köpa ett dekorativt skynke med roligt mönster. Bakom skynket ser någon till att det “nappar” med hjälp av förberedda godispåsar som hängs på kroken.

Masker och tatueringar

Många barn tycker det är roligt att klä ut sig, men det kan vara stökigt att förbereda en dräkt hemma innan man går på kalas. Prova att ha ett antal dräkter eller masker att låna ut till gästerna på barnkalaset. Barntatueringar, eller så kallade “gnuggisar” är ett roligt komplement till dräkt och mask. Det kommer garanterat sysselsätta och underhålla barnen åtminstone en stund.

Ansiktsmålare

Ett roligt, men något mer kostsamt, alternativ till masker och tatueringar är att hyra in en ansiktsmålare som målar barnen med giftfri färg i ansiktet. Självklart kan du eller någon annan göra det själv för att slippa hyra in någon. På nätet kan man titta på videos som visar hur man ska göra för att få till det bra.