Menu

Musik till begravningar

Musik säger en hel del om en människa. Det är få saker som har sådan betydelse som musik har under en begravning. Musiken definierar den avlidne som person och vilken musik som spelas kan verkligen göra ceremonin personlig. När du planerar en begravning har du relativt stor frihet att välja musik. Det är något begränsat när det kommer till kyrkliga begravningar, då finns det en del regler att förhålla dig till. Om du ska anordna en begravning och vill ha bra hjälp med ceremonin och allt runt omkring ska du kontakta Lova begravningsbyrå som är fantastiskt bra. De är en begravningsbyrå som har lång erfarenhet av begravningar och som kan ge personlig och trygg rådgivning. De har god lokalkännedom och lång erfarenhet av både begravningar och juridiska frågor. De kan hjälpa dig med allt som du vill kring begravningen.


Välj musik som den avlidne gillade

Under en begravningsceremoni har du möjlighet att ha levande musik, solosång, inspelad musik eller körsång. Det finns många valmöjligheter. Om den avlidne har någon speciell musik hen verkligen gillade kan det vara en god idé att spela något av det. Om hen hade några speciella önskemål ska dessa såklart tas i beaktande när du planerar musiken. Musik talar ofta sitt tydliga språk och är väldigt användbart om du vill förmedla ett budskap under begravningen.

Om begravningen ska äga rum i Svenska kyrkans lokaler måste du dock ha 2-3 psalmer och utöver det kan du bestämma fritt. Du kan heller inte spela nedladdad musik från någon musiktjänst utan det måste vara från en original-CD-skiva eller liknande. Orgelmusik brukar börja och avsluta en begravningsceremoni i kyrkan. På en borgerlig begravning har du fritt spelrum och kan bestämma allt helt själv. Om du behöver hjälp med att välja musik kan du alltid ta hjälp av den begravningsbyrå som du har anlitat. De har bra erfarenhet och brukar ha bra förslag och idéer på musik som kan fungera.