Menu

Dans för nybörjare

600px-one-man_band_street_performer_-_5Det är kul att dansa. I dansen finns så mycket rörelseglädje att hitta att den aldrig tar slut! Dans utvecklar din kondition och din styrka, samt din balans och din koordination. Att kunna dansa gynnar dig i det sociala livet, och i livet som stort. De färdigheter man får med sig från dansen har man nytta av i många situationer.

Testa dans på egen hand

Det finns inget rätt och fel i dans (utanför tävlingssammanhang, eller om du dansar styrdans), utan du dansar som du vill, och till vilken musik du vill! Det finns inga gränser: dansa till hip hop, dansa till jazz eller punk eller rock. För den som är balettintresserad är det kanske piano som gäller, vilket man ofta kan hitta billigt begagnat på nätet. Se då till att hitta en bra flyttfirma i Göteborg eller den stad där du befinner dig som kan hjälpa dig köra hem det. Pianon är otympliga och du vill spara din energi till dansen.

Styrdans

I styrdans dansar man i par. Och för att ta en kurs behöver du inte ta med en partner själv, det är oftast fler som kommer dit på egen hand för att lära sig och upptäcka hur kul det är att dansa. På många kurser är det ett överskott av kvinnor, så om du är en dansintresserad man lär du tas emot med öppna armar. Det finns många olika typer av styrdans att välja mellan. Smäktande tango, eller vals, den mest graciösa formen av styrdans med anor långt tillbaka i tiden. I valsen så svävar paret fram över golvet, raka i ryggarna och med en värdighet som annars sällan ses idag. Det är ingen slump att det är valsen som oftast väljs som bröllopsdans, där brudparet får visa upp sig inför gästerna från sin allra bästa sida. För dig som är mer för fart och fläkt kanske bugg är ett mer lockande alternativ. När man buggar rör man sig snabbt i takt med musiken i en böljande och fartfylld rörelse som är mycket rolig att titta på och utöva. Här ställs verkligen krav på att du och din partner är samspelta för att det ska bli en bra dans.